Ala-Satakunnan perinneyhdistys Osma ry

Osma ry kokoaa yhteen esihistoriasta kiinnostuneet harrastajat. Erityisesti Euran alueen rikas rautakausi ja Ala-Satakunnan viikinkiaikaiset arkeologiset löydöt toimivat innoittajina.

Yhdistys on perustettu vuonna 2000. Toiminta-ajatuksena on edistää alueen esihistorian tuntemusta ja elvyttää muinaisia kädentaitoja. Eläydymme menneen ajan ihmisten elämäntapaan ja arkisiin askareisiin tukeutuen arkeologisiin ja kulttuurihistoriallisiin lähteisiin. Toimintaan sisältyy aikakauden koko elämänkirjo: elinkeinot, asuminen, ruoka, tavat ja kulttuuri, materiaalit, välineet ja käsityöt. Yhteisvoimin huolehdimme elävöitykseen rakennetusta Härkännummen viikinkiaikaisesta kylästä.

Osma järjestää koulutuksia yhdistyksen omina kursseina ja yhteistyössä kansalaisopistojen kanssa. Kouluttajina on ollut arkeologeja, kulttuurihistorian asiantuntijoita ja käsityöperinteen taitajia. Jäsenet hankkivat tietoja ja taitoa myös oma-aloitteisesti oman kiinnostuksen mukaan. Yhdistys tekee retkiä ja opintomatkoja esihistoriaan liittyviin kohteisiin.

Tapahtumissa kävijöillä on mahdollisuus osallistua viikinkiaikaiseen elämänmenoon elävöittäjien opastuksella. Teemme yhteistyötä Euran kunnan ja muiden yhdistysten kanssa. Kutsumme harrastajia ympäri Suomen mukaan elävöittämään tapahtumiamme ja vierailemme itse muissa tapahtumissa mahdollisuuksien mukaan.

Naisen käsi ottaa korista värttinän

Mukaan elävöittämään esihistoriaa

Oletko kiinnostunut viikinkiajan elävöittämisestä? Uusia muinaisharrastajia otetaan mielellään mukaan toimintaan! Kenenkään ei tarvitse olla seppä syntyessään: riittä, että olet kiinnostunut aiheesta ja valmis oppimaan uutta.

Toiminnassamme on mukana kaikenikäisiä ja -kuntoisia. Mukaan voi tulla vaikka koko perheen voimin. Jokainen voi soveltaa omaa osaamistaan ja kykyjään toimintaan. Autamme ensikertalaisia viikinkiajan asun teossa tai hankinnassa.

Kysy lisää Osmalaisilta tai tule tutustumaan toimintaamme kesälllä Muinaisaikaan-tapahtumaan.

OSMAN YHTEYSTIEDOT

Hallituksen puheenjohtaja
Taina Muuvila
taina.muuvila@gmail.com
040 526 5966

Mies tekee esihistoriallisen mallin mukaista kampaa sarvesta