Pohjolan Muinaiselämys

Hyppää tuhat vuotta ajassa taaksepäin

Pohjolan Muinaiselämys järjestää ryhmille elämysmatkoja viikinkiaikaan. Elämyspaketti räätälöidään asiakkaan toiveiden mukaan. Pakettiin voi kuulua esimerkiksi kierros Esihistorian opastuskeskus Nauravassa Lohikäärmeessä, tutustumista oppaan johdolla Euran alueen muinaislöytöalueisiin ja vierailu viikinkiaikaisessa Härkänummen kylässä.

Elämys voi kestää vain muutaman tunnin tai yön yli. Ryhmillä on mahdollisuus yöpyä kylän vieressä sijaitsevassa Mansikin leirikeskuksessa. Härkänummella aktiviteetteihin voi kuulua jousiammuntaa, viikinkiaikaisen leivän paistoa, erilaisten käsitöiden kokeilua, tarinankerrontaa sekä entisajan pelejä ja leikkejä. Härkänummella on mahdollisuus ajanhenkiseen ruokailuun. Kylän asukkaat kertovat viikinkiaikaisesta elämästä Suomessa.

Härkänummen kylässä on muun muassa juhlittu syntymäpäiviä, järjestetty leikkimielisiä kisoja työporukoille ja yhdistyksille sekä opastettu koululaisia esihistorian saloihin. Palvelemme niin yrityksiä, yhdistyksiä kuin yksityisiäkin. Järjestämme kouluille ja päiväkodeille myös muinaisleirikouluja.

Pohjolan muinaiselämys järjestää tilauspaketteja pääasiassa Härkänummen viikinkiaikaisessa kylässä, mutta kyläläiset voivat tarpeen tullen myös matkata haluamaasi paikkaan.

Tiedustele elämyspaketteja:
Kaisa Repo
puh. 050 377 5245
kaisa.repo@dnainternet.net

Muinaisasuun pukeutunut nainen kävelee viikinkikylän portista sisään. Portin päällä on härän pääkallo.

Härkänummen viikinkiaikainen kylä

Härkänummi on Euran Mannilassa sijaitseva rautakautiseen tapaan rakennettu kylä, jossa kuuluisan Euran emännän suku elää viikinkiaikaista arkielämäänsä. Euran kunnan rakennuttama kylä perustuu arkeologisiin löytöihin rakennuksineen ja esineineen.

Kylässä järjestetään visiittejä viikinkiaikaan erilaisille ryhmille. Kylässä on järjestetty muun muassa leirikouluja, yleisötapahtumia, yritysten ja yhdistysten virkistyspäiviä sekä erilaisia juhlia syntymäpäivistä häihin.

Härkänummi on esihistorianelävöitystapahtumien keskus ja kokoontumispaikka alan harrastajille. Kylässä järjestetään joka kesä yleisötapahtuma Muinaisaikaan, josta löytyy lisää tietoa tältä sivustolta.

HUOM! Härkänummi on avoinna vain tilauksesta tai ilmoitettuna aikana.